11 Şubat 2015 Çarşamba

49 Days


49 days en en en sevdiğim ve tek ağladığım kore dizilerinden biri. Bu diziyi izleyeli uzun bir zaman geçtiği için çok iyi hatırlamaddığım kısımlar olabilir. Ancak tekrar izledikten sonra bir güncelleme yapacağım.49 days benim için bazı şeylerin farkına varmama ışık tuttu diyebiliriz.Bu yüzden bu diziye daha bağlı hissediyorum kendimi. Artık oyuncuları anlatma zamanıı.


                            Shin Ji Hyun / Nam Gyu Ri

   Shin Ji Hyun  son derece sevimli,saf,neşeli ve hayattan zevk alan zengin bir ailenin tek çocuğu.Bir gün trafik kazası geçirir ve komaya girer.Ölümle yaşam arasındadır ya ölecektir yada 49 gün içinde ona verilen kolyeye ailesi dışında onu gerçekten seven üç kişiden gözyaşı toplayacaktır.


                            Song Yi Soo / Jung ll Woo

Song Yi Soo yakışıklı,karizmatik ruh bekçisidir.ruh bekçisi iki dünya arasında kalan insanlara iki seçenek sunar.Birincisi ölmek ikincisi 49 gün içinde aile dışında saf,gerçek ve içten 3 gözyaşı toplamaktır.Bakışlarından çok şey anlatan ve duygu seline sürükleyen kişidir aynı zamanda.


                           Song Yi Kyung / Lee Yo Won
    
     Song Yi Kyung güzel,yetim,5 yıl önce sevgilisini kaybetmiş,hayata tutuncak hiç bir nedeni olmayan biridir. Bu nedenle ölü gibi yaşamaktadır ve Shin Ji Hyun onun bedenine girecek kişidir.

                           Han Kang / Jo Hyun Jae

Han Kang , Shin Ji Hyun'a aşık ama aşkını itiraf edemeyen , hem Shin Ji Hyun'un hem de Ji Hyun'un nişanlısı Kang Min Ho'nun en yakın arkadaşı, mimar olmasına rağmen bir kafeyi işleten , duygusal ve zeki kişidir.


                           Kang Min Ho / Bae Soo Bin

Kang Min Ho, Shin Ji Hyun'un nişanlısı ve Ji Hyun'un aile şirketinde çalışan biridir.İlk başlarda nişanlısının komada olması onu çok üzgün olduğunu göstermesine rağmen daha sonraları gerçek yüzü gün yüzüne çıkmıştır.Bu yüzden sonraları nefret edilesi bir karakter olur.


                          Shin Eun Jung / Seo Ji Hye
   
Shin Eun Jung , Shin Ji Hyun'un okul yıllarından beri en yakın arkadaşı ve Ji Hyun'ların aile şirketinde sekreter olarak çalışan, ilk başta masum görünmesine rağmen sonraları sinsi yüzünü göstermektedir.


          20 bölümden oluşan, izleyenleri etkisi altına alan ve mükemmel bir finalle ( başka bir final düşünülemezdi bence. ) ,özellikle Song Yi Kyung ile ruh bekçisi arasındaki her sahnede gözyaşlarınızı tutamayacağınız hüzünlendiren bir dizi.
        Shin Ji Hyun bir trafik kazası geçirir ve iki dünya arasında kaldığından ( ölmesi gereken gün olmadığından ) ya 49 gün başkasının bedenine girerek,kim olduğunu söylemeden en sevdiği üç kişiden saf 3 gözyaşı toplayacak ya da ölecektir. Ji Hyun ilk seçeneği seçer , kendisini herkesin sevdiğini düşünürken bir çok olayla yüzleşir ve gerçekten onu seven üç kişi bulmak zorlaşır.Ji Hyun,Song Yi Kyung'un bedenine girer ve Han Kang'ın kafesinde çalışmaya başlar. Han Kang ,Song Yi Kyung'un davranışlarından onun Shin Ji Hyun olduğunu düşünür,Ji Hyun'un babasına yazdığı mektubu bulunca onu izlemeye başlar. Shin Ji Hyun geceleri ruh olarak gezer ve bu sırada en yakın arkadaşı Shin Eun Jung ile nişanlısı Kang Min Ho'nun ilişkisi olduğunu ve babasının şirketini almak istediklerini öğrenir.
        Bu sırada ruh bekçisi öldüğü için geçmişini hatırlamaz, Song Yi Kyung ile aralarında bir şey olduğunu sezer ve araştırmaya başlar.Ruh bekçisi Song Yi Kyung'u tekrar görmek için 5 sene ruh bekçiliği yapmak istemiştir ve zamanı gelir.Tekrar karşılaştıklarında 5 yıl önce sevgiliyken yapamadıkları şeyleri yaparlar ve günün sonunda ayrılmak zorundadırlar.İşte bu sahne Ji Hyun'un ölüm sahnesinden daha çok etkiledi beni.
        Gelelim Ji Hyun'a . 3 gözyaşını sürpriz kişilerden toplayan Ji Hyun hayata dönsede hayatta kalmak için son 5 günü kalmıştır.Ruh bekçisinin bu sefer onu almak için geldiği sahne , asansöre bindirdiği o an aralarında 49 gün boyunca oluşan bağın işaretiydi.Sonunda Kang Min Ho hapise atılır.Vee şok final Song Yi Kyung,Ji Hyun'un önceden kaybettiği ablası çıkar.Bu dizide böyle biter.
Herkesin izlemesini şiddetle tavsiye ederim. Çünkü gerçekten de ders çıkarılması gerekilen bir dizi ve hayatta olması muhtemel olaylara değinilmiş.




                                   'n'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder