5 Şubat 2015 Perşembe

Pinocchio


    Park Shin Hye ve Lee Jong Suk'un başrollerini oynadığı 20 bölümlük muhteşem bir dizi ile karşınızdayız. Dizinin adının pinocchio olmasının sebebi pinocchio sendromudur. Bu sendroma sahip olan kişi yalan söyleyemez daha doğrusu yalan söylerse hıçkırmaya başlar. Böylelikle karşısındaki kişi eğer bu sendroma sahip olduğunu biliyorsa yalanını yakalar. Bu tam olarak benim gibi yalanı sevmeyen ve başkalarının söylemesinden nefret edenler için keşke böyle bir sendrom olsa dedirtecek türden.


                     Choi Dal Po ( Ki Ha Myung ) / Lee Jong Suk

Babasının kaybolduğunu,abisinin onu terkettiğini düşünerek annesi ile intihar ettiği günden sonra Ki Ha Myung adını ve geçmişini yok saydı ve onu bulan Choi Gong Pil'in oğlu yerine geçti. Böylelikle Choi İn Ha'nın amcası Choi Dal Po konumuna geldi.
                             
                                     
                                               

                              Choi İn Ha / Park Shin Hye

Choi İn Ha, pinocchio olduğu için iş bulamayan,daha sonra karar verdiği annesi Song Cha Ok'un mesleği olan muhabirlik mesleğini yapmak için elinden geleni yapan bir karakter.Park Shin Hye 'nin oyuınculukta ne kadar iyi olduğunu görmüş olduk.Bu arada pinocchio sendromu gerçek bir hastalık değil tamamen senaristin uydurduğu bir sendromdur.

                                         
                            Seo Bum Jo / Kim Young Kwang

Choi İn Ha'nın haberi olmasada onu Song Cha Ok'un onların evinde unuttuğu telefon mesajları ile 14 yıl boyunca takip etmiştir ve ona aşık olmuştur.Cho İn Ha'nın yanında olmak için muhabirlik yapmaya karar verir.Bum Jo mağazalarının da varisi .



                          Yoon Yoo Rae / Lee Yoo Bi

Yoon Yoo Rae meraklı bir muhabir adayı ,dizide çoğunlukla kulağını kapıya dayayarak dinlediği görülen ve birisinin kendisine aşık olduğunu düşündükten sonra saçını kulağının arkasına alarak konuşmasına rastladığımız karakter.


  Choi Dal Pong / Shin Jung Geun  ve Choi Gong Pil/ Byung He Bong

Choi İn Ha'nın dedesi Choi Gong Pil ve babası Choi Dal Pong. Choi Gong Pil , Choi Dal Po'ya 14 yıl babalık yapan , hafızasının ara sıra gidip geldiği ve dizinin sonunun mutlu bitmesinin temel kaynağı şeker mi şeker tonton dedemiz. Choi Dal Pong ise hayatını evin hem babası hem annesi konumunda olup Choi Dal Po'nun Choi İn Ha'ya olan hislerini anladıktan sonra kurduğu hayallerle gülmekten kırıp geçiren karakter.

     Artık diziyi anlatma vakti geldi. Yukarıda da anlatığım üzere olaylar 14 yıl sonra başlıyor. Choi Dal Po babasna atılan iftiraları açığa çıkarmak için muhabir olmaya karar verir ve Choi İn Ha ise bir pinocchio muhabir olamaz sözlerine inat, bir pinocchionun da muhabir olabileceğini kanıtlamak için muhabir olmaya karar verir ve birlikte muhabirlik mülakatına giderler.YGN yayın şirketinde Choi Dal Po, MSC yayınn şirketinde Choi İn Ha stajyer muhabir görevine başlar. Dizi bize nasıl haberin ne tarafa çekileceğini,doğru haberciliği anlatarak her haber kanalına inanılmaması gerektiğini de vurgulamaktadır. Dizide Choi Dal Po ve Song Cha Ok yüzleşmesi ve Choi İn Ha, Song Cha Ok yüzleşmesi ve Choi Dal Po ve Ki Jae Myung karşılaşması beklenen anlardı. Tabi Choi Dal Po ve Choi İn Ha imkaznsız aşkı unutmamak lazım. Birbirlerine çok yakışıyorlardı. Sonunda ikiside amaçlarına ulaştı. Choi Dal Po nasıl muhabir olunması gerektiğini göstererek hem yalanları ortaya çıkardı hem abisine ve Choi İn Ha'ya kavuştu. Choi İn Ha bir Pinocchionun da muhabir olabileceğini gösterdi.Ancak sonunda '' kaptana ne oldu ? '' gibi bazı doldurulması gereken boşluklar vardı.

     


                                                                       
                  Choi Dal Po ve Choi İn Ha'nın liseden arkadaşları.

                                                                                 
                  Song Cha Ok

                                       

                                       

    

                 YGN yayın şirketi yöneticilerinden nam-ı diğer kaptan

                                     
  







                                     
                                     

                                     
  
                                       




'n'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder